Paris dans la neige

Wat een dagje Parijs zou worden, werden er 3. Mijn vriend ging voor zijn werk naar Parijs en ik mocht mee! Een dagje inspiratie opdoen. Maandagochtend vertrokken we met de auto en onderweg begon het al een beetje te sneeuwen, wat romantisch… Die nacht werd dat vlokje sneeuw een heel pak! De snelweg van en naar Parijs lag vol sneeuw.Dus dat werd en nachtje extra! :) Omdat het koud en nat was in Parijs hebben we het binnen gezocht. Eerst naar Palais de Tokyo, voor de expositie ‘Soleil Froid’.
Daarna het Louvre, tip als je aan het eind van de middag komt is de lange wachtrij zo goed als verdwenen! Op woensdag en vrijdag is het museum tot kwart voor 9 geopend. En het Louvre is zo groot dat je toch een keertje terug moet komen ;)

Vlak bij het Louvre ligt Colette, concept store! Ze bestaan dit jaar 16 jaar alweer en nog even inspirerend. Ook Merci blijft een inspirerende winkel.We hebben heerlijk gegeten bij cafe L’ industrie, waar de huiskat ons gezelschap kwam houden.En wil je eten waar de Fransen eten ga dan naar Bouillon Chartier! Het restaurant bestaat al meer dan 100 jaar en ik ging er ooit voor het eerst met mijn vader eten als pubermeisje ;) Een goede maaltijd voor weinig geld. Waar ze je bestelling op je tafelkleed schrijven en het zo druk is elke avond dat elk plekje benut wordt. Wees er op tijd want vanaf 19:00 uur staat er buiten een rij!Al met al was het een onverwachte romantisch mini vakantie!

Palais de Tokyo
– 13 Avenue du Président Wilson, metro Iéna
Louvre – metro Louvre
Colette – 213 Rue Saint-Honoré, metro Tuileries
Merci – 111 Boulevard Beaumarchais, metro Saint-Sébastien – Froissart
Cafe L’ industrie – 16 Rue Saint-Sabin, metro Bréguet – Sabin
Bouillon Chartier – 7 Rue du Faubourg Montmartre, metro Grands Boulevards